Du behöver
- 30 g karljohanssvamp torkad
- 0.5 st gul lök hackad
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 3 msk olivolja god
- 4 dl champinjoner skivade
- 4 dl risottoris t ex arborioris
- salt och vitpeppar
- hönsbuljong ca 1,2 l
- 1 dl Parmesan riven
- 1 msk äppelcidervinäger
- svartpeppar hyvlad parmesan och en god olivolja till servering
Gör så här
1
Lägg den torkade svampen i blöt i cirka 20 minuter. Pressa ur så mycket vatten som möjligt och hacka svampen grovt.
2
Fräs lök och vitlök i en stor kastrull med olivolja utan att de tar färg. Sänk värmen. Tillsätt karljohan och champinjoner. Fräs ett par minuter, häll i riset. Rör runt och se till att riset fuktas ordentligt av oljan. Salta och peppra.
3
Häll i lite av buljongen så det står i höjd med riset. Låt det koka in och tillsätt mer buljong. Efter cirka 20 minuter är riset klart. Det ska vara mjukt men inte sönderkokt. Rör i ost och vinäger. Späd med mer buljong vid behov. Risotton ska vara krämig. Servera genast!