Svamprisotto med karljohan och champinjon

Du behöver 30 g karljohanssvamp torkad 0.5 st gul lök hackad 3 st vitlöksklyftor hackade 3 msk olivolja god 4 dl champinjoner skivade 4 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 30 g karljohanssvamp torkad
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 3 msk olivolja god
  • 4 dl champinjoner skivade
  • 4 dl risottoris t ex arborioris
  • salt och vitpeppar
  • hönsbuljong ca 1,2 l
  • 1 dl Parmesan riven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • svartpeppar hyvlad parmesan och en god olivolja till servering

Gör så här

1
Lägg den torkade svampen i blöt i cirka 20 minuter. Pressa ur så mycket vatten som möjligt och hacka svampen grovt.

2
Fräs lök och vitlök i en stor kastrull med olivolja utan att de tar färg. Sänk värmen. Tillsätt karljohan och champinjoner. Fräs ett par minuter, häll i riset. Rör runt och se till att riset fuktas ordentligt av oljan. Salta och peppra.

3
Häll i lite av buljongen så det står i höjd med riset. Låt det koka in och tillsätt mer buljong. Efter cirka 20 minuter är riset klart. Det ska vara mjukt men inte sönderkokt. Rör i ost och vinäger. Späd med mer buljong vid behov. Risotton ska vara krämig. Servera genast!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top