Svamppasta med parmaskinka

Du behöver 300 g pasta, gärna penne 4 skivor parma- eller serranoskinka (lufttorkad skinka) ca 1/2 liter champinjoner 150 g ostronskivling olja till stekning 2...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta, gärna penne
  • 4 skivor parma- eller serranoskinka (lufttorkad skinka)
  • ca 1/2 liter champinjoner
  • 150 g ostronskivling
  • olja till stekning
  • 2 skalade hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili, urkärnad
  • salt, peppar
  • 2–3 msk vitt matlagningsvin eller citronsaft
  • 3–4 msk hackad bladpersilja
  • 2 dl grovriven parmesan

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Skär skinkan i mindre bitar. Skiva champinjonerna, skär ostronskivlingen i små bitar.

3
Hetta upp olja i en djup stekpanna. Fräs skinkan cirka 1/2 minut, ta upp den på en tallrik. Lägg i svampen och stek tills det “knäpper” om den och den fått fin färg, cirka 10 minuter. Rör om då och då. (Om svampen släpper vätska vid stekningen, låt den koka in.) Låt vitlök och chili fräsa med den sista minuten. Salta, peppra och tillsätt vinet. Blanda i den avrunna pastan och skinkan, låt allt bli genomvarmt. Blanda i persiljan. Servera med parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top