RECEPT FRÅN IK

Svamplasagne med spenat

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g champinjoner
  • olivolja att steka i
  • salt
  • 150 g babyspenat
  • 1.5 dl mjölk
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 1.5 msk pepparrot på tub
  • 1.5 dl riven ost gärna lagrad
  • 500 g färdig tomatsås
  • 200 g färska lasagneplattor
  • Garnering

  • finhackad salladslök
  • finhackad bladpersilja
  • Servering

  • sallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär champinjonerna i skivor. Stek dem i omgångar i olivolja i en stekpanna, de ska få lite färg. Salta.

2

Stek även spenaten i lite olja tills den slaknar. 

3

Mixa mjölk och färskost med en stavmixer. Det ska bli en ganska tunn ostsås. Rör ner pepparroten och den rivna osten.

4

Varva tomatsås, ostsås, champinjoner, bladspenat och lasagneplattor i fyra smorda portionsformar eller i en vanlig ugnsform som mäter cirka 20 x 25 centimeter. Börja med tomatsås och avsluta med ostsås.

5

Grädda lasagnen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Lasagneplattorna ska vara mjuka. Servera lasagnen med en sallad.

6

Lägg lasagneplattorna sida vid sida, inte omlott, för då tar det längre tid att få dem färdiga.


Kommentar:
Champinjonerna ger lasagnen god smak och trevlig konsistens, och pepparroten bidrar med fyllighet utan att ta över.

Recept