Du behöver
- 250 g champinjoner
- olivolja att steka i
- salt
- 150 g babyspenat
- 1.5 dl mjölk
- 200 g färskost av philadelphiatyp
- 1.5 msk pepparrot på tub
- 1.5 dl riven ost gärna lagrad
- 500 g färdig tomatsås
- 200 g färska lasagneplattor
Garnering
finhackad salladslök
finhackad bladpersilja
Servering
sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skär champinjonerna i skivor. Stek dem i omgångar i olivolja i en stekpanna, de ska få lite färg. Salta.
Stek även spenaten i lite olja tills den slaknar.
Mixa mjölk och färskost med en stavmixer. Det ska bli en ganska tunn ostsås. Rör ner pepparroten och den rivna osten.
Varva tomatsås, ostsås, champinjoner, bladspenat och lasagneplattor i fyra smorda portionsformar eller i en vanlig ugnsform som mäter cirka 20 x 25 centimeter. Börja med tomatsås och avsluta med ostsås.
Grädda lasagnen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Lasagneplattorna ska vara mjuka. Servera lasagnen med en sallad.
Lägg lasagneplattorna sida vid sida, inte omlott, för då tar det längre tid att få dem färdiga.
Champinjonerna ger lasagnen god smak och trevlig konsistens, och pepparroten bidrar med fyllighet utan att ta över.