Svampfylld fläskkarré

Du behöver 1 kg fläskkarré utan ben salt vitpeppar 2 msk senap 2 dl riven ost (västerbottensost) Svampstuvning: 400 g champinjoner eller annan svamp 4...


8 portioner

Du behöver

  • 1 kg fläskkarré utan ben
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk senap
  • 2 dl riven ost (västerbottensost)

Svampstuvning:

400 g champinjoner eller annan svamp
4 msk margarin
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
sky lite från steken
salt
vitpeppar nymalen

Att äta till:

klyftpotatis stekt
broccoli kokt

Gör så här

1
Gnid in köttet med salt och vitpeppar och bred ett tunt lager senap över.

2
Stick in en stektermometer i köttet. Stek i 175 grader varm ugn tills termometern visar 85 grader.

3
Gör under tiden en tjock svampstuvning.

4
Ansa, skölj och skiva svampen.

5
Fräs den i fettet tills vätskan kokat in.

6
Strö över mjölet och rör om.

7
Späd lite i sänder med mjölk och grädde.

8
Koka stuvningen på svag värme 15 minuter.

9
Smaksätt med salt och peppar.

10
Skär köttet i skivor och skeda svampstuvning mellan skivorna.

11
För ihop skivorna så att steken ser hel ut och lägg på ett smort ugnssäkert fat.

12
Så här långt kan du förbereda rätten.

13
Strö över riven ost och gratinera rätten i 225 grader varm ugn strax före serveringen.

14
Gott till är stekt klyftpotatis och kokt broccoli.


Kommentar:
Med det här receptet vann Eva-Stina andra pris i Icakurirens tävling “Den godaste karrén”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top