RECEPT FRÅN IK

Surdegsmacka med entrecote

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • grillad paprika
  • 2 st spetspaprikor
  • 0.5 msk olivolja
  • Rökt paprikasmör

  • 50 g smör rumsvarmt
  • 1 tsk paprikapulver rökt
  • 0.5 tsk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 skiva entrecote
  • 8 skiva surdegsbröd
  • olja och smör
  • 1 st basilikablad handfull
  • 1 dl Parmesan i flagor
  • 4 msk rostad lök

Gör så här

1
Grillad paprika Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikorna på längden och skär bort stjälkfäste och kärnor.
2
Lägg paprikorna med snitt-ytan nedåt på ugnsfolieklädd plåt och grilla högt upp i ugnen tills skalet bubblar och svartnat lite, det tar cirka 15 minuter.
3
Lägg dem direkt i en skål och täck skålen med plastfolie.
4
Låt svalna och dra sedan försiktigt bort skalet.
5
Rökt paprikasmör Mixa eller mosa ihop smör, paprikapulver, balsamvinäger och svartpeppar.
6
Låt stå en halvtimme innan servering.
7
Låt köttet ligga framme en stund så att det blir rumstempererat. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek köttet på båda sidor, det tar några minuter beroende på hur rött du vill ha det. Avsluta med en klick smör i pannan, det ger köttet god smak, och låt det sedan vila på en skärbräda.
8
Rosta eller grilla brödskivorna. Bred det rökta smöret på fyra av skivorna och fyll sedan på med grillad paprika, skivad entrecote, basilika, parmesanflagor och rostad lök. Lägg på resterande brödskivor.

Kommentar:
Packtips! Vi hittade papperspåsar att packa mackorna i men smör- papper går också bra. Undvik att packa i plast så behåller de rostade bröden frasigheten bättre.

Recept // Fler nötköttrecept