Stuvade persiljemorötter

Du behöver 600 g morötter 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 1.5 dl grönsaksspad 2.5 dl mjölk 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1.5 dl grönsaksspad
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar
  • 0.5 dl persilja finhackad

Gör så här

1
Skala och slanta morötterna. Koka dem lätt mjuka i saltat vatten. Slå av men spara vattnet.

2
Fräs matfett och mjöl till stuvningen. Späd med spad och mjölk. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda i morötter och persilja. Låt allt bara bli hett igen.


Kommentar:
Servera tillsammans med Svampfyllda färsbiffar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top