Du behöver

  • 750 g palsternackor
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:

  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl spad från palsternackor
  • 2 dl kaffegrädde eller mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • mejram grovt hackad färsk
  • Att äta till:

  • 400 g lövbiff
  • kapris

Gör så här

1
Skala och tärna palsternackor. Lägg dem i kokande saltat vatten och låt sjuda mjuka cirka 10 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Spara spadet. Smält matfett i kastrull på svag värme. Rör i mjölet och låt fräsa lite. Lyft bort från värmen och häll i spad och grädde. Rör om kraftigt och låt stuvningen koka upp under fortsatt omrörning med ordentlig bottenkänning. Sänk värmen så att det inte bränner vid. Det räcker att såsen småkokar 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i palsternackstärningar och blanda i mejram. Låt allt bli hett.
2
Stek lövbiffarna i lite matfett. Det räcker nästan att bara vända skivorna i den varma pannan. Strö över kapris då skivorna vänds.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept