Strösslad lutfisk med fläsk, rödbetor och kapris

Du behöver ca 1 kg lutfisk 1 tsk salt 2 skivor stekfläsk, strimlat eller 1/2 dl bacontärningar 1/2 msk smör eller margarin 1 msk kapris...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg lutfisk
  • 1 tsk salt
  • 2 skivor stekfläsk, strimlat eller 1/2 dl bacontärningar
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 msk kapris
  • 4 skivor inlagda rödbetor, hackade
  • Att servera till:
  • pressad fast potatis
  • gröna ärter

Gör så här

1
Lutfisk brukar vara tillagningsfärdig direkt ur paketet, men vattna ur den i rikligt med kallt vatten en timme eller mer om du har tid. Skär fisken i 5–8 centimeter breda bitar, strö salt på och ställ dem på högkant i en mikrotålig form. Täck löst med plastfilm. Mikra på 700 W effekt knappt 15 minuter per kilo. Låt stå 5 minuter, häll bort vattnet.

2
Stek fläsk eller bacon i matfett i stekpanna på drygt medelvarm platta. Blanda kapris och rödbetor med fläsket när det stekt färdigt och låt bli genomvarmt. Strö garneringen ovanpå lutfiskbitarna vid servering.

3
Servera med pressad potatis, eller kokt mandelpotatis, och varma gröna ärter eller ärtpuré.


Kommentar:
Laga i mikron!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top