Strömmingslåda Niçoise med hyvlad parmesan

Du behöver 2 gula lökar 600 g strömmingsfiléer 1/2 tsk salt 400 g passerade tomater 3-4 msk tacosås 1 tsk strösocker färsk parmesanost Gör så...


8 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g passerade tomater
  • 3-4 msk tacosås
  • 1 tsk strösocker
  • färsk parmesanost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Skala och finhacka löken. Fördela hälften i botten på formen. Rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i formen. Salta. Lägg på resten av löken. Blanda passerade tomater, tacosås och socker och fördela över strömmingen. Grädda i cirka 30 minuter. Servera med hyvlad färsk parmesanost.


Kommentar:
Fler recept från vår strömmingsfest finns nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top