Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 tsk lökpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smörgåskaviar
  • 2 msk slottskaviar
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

Smörj en ugnssäker form. Lägg upp strömmingarna med köttsidan uppåt. Dofta lökpulver över. Rulla samman strömmingarna och lägg dem trångt i formen. Smaksätt grädden med kaviarsorterna och dill. Häll grädden över strömmingarna. Strö slutligen bröd över. Grädda på nedre falsen i 180 grader ungefär 40 minuter. Peta i en av strömmingarna och kolla att den är färdig helt igenom. Låt kallna och servera lådan kall.

Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.


Recept // Fler fiskrecept