Strömming med basilikasmör

Du behöver 1 kg hel strömming, rensad men med ryggbenet kvar 1 dl olivolja gourmetsalt Tomat- och basilikasmör: 100 g smör 2 tomater 1 knippe...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg hel strömming, rensad men
  • med ryggbenet kvar
  • 1 dl olivolja
  • gourmetsalt
  • Tomat- och basilikasmör:
  • 100 g smör
  • 2 tomater
  • 1 knippe basilika
  • salt, peppar

Gör så här

Vänd strömmingsfiléerna i olja. Ta upp dem och låt dem rinna av. Lägg dem på en het grill och grilla runt om tills de är klara. De ska få svarta blåsor. Salta. Halvera och kärna ur tomaterna. Grovhacka dem. Hacka basilikan. Blanda ner tomat och basilika i det rumstempererade smöret. Ta bort skinnet och njut strömmingen med det goda smöret.


Kommentar:
Fler recept från vår strömmingsfest finns under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top