Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Brynt Schalottenlökfond Bong Touch of Taste
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl persilja hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • Sås

  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 2 msk kantarellfond Bong Touch of Taste
  • Tips: smaka av med 1 msk svartvinbärsgelé

Gör så här

1
Blötlägg och låt havregrynen svälla i vattnet ca 15 min.
2
Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser.
3
Blanda inte färsen för länge så den blir för trådig.
4
Forma stora köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.
5
Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar.
6
Stek klart i ugnen på 150 grader i ca 10 min så att de blir genomstekta.
7
Stek kantarellerna i torr pannan och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan.
8
När det fått fin färg pudra över lite vetemjöl och slå på kantarellfond och grädde.
9
Låt koka upp och sjud såsen i ca 5 min.
10
Smaka av med svartpeppar och eventuellt en msk svartvinbärsgelé.

Recept // Fler köttfärsrecept