Du behöver
- 600 g benfri fläskkarré tärnad
- 600 g nötkött (t ex rostbiff)
- 300 g späck i bitar
- 200 g potatis kall kokt
- 1 msk salt
- 0.5 tsk vitpeppar nymalen
- 0.5 tsk svartpeppar nymalen
- 1 tsk kryddpeppar finkrossad
- 0.5 st muskotnöt riven
- 1 bitar ingefära ca 5 cm färsk
- 1 dl vispgrädde
- 5 st fjälster m
Till kokning
1 st lök gul, i bitar
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
vatten
* Hygienen är viktig när man tillverkar korv. Använd engångshandskar av plast. Finns på apoteket.
* Lägg tärnat kött och späck i plastpåsar i frysen 2–3 timmar före malning. Det ska vara lättfruset, då håller sig korvsmeten kall längre.
* Lägg kvarnhuset i frysen en halvtimme innan det ska användas.
*Frys korv du inte ska äta direkt.