Du behöver

  • 600 g benfri fläskkarré tärnad
  • 600 g nötkött (t ex rostbiff)
  • 300 g späck i bitar
  • 200 g potatis kall kokt
  • 1 msk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar nymalen
  • 0.5 tsk svartpeppar nymalen
  • 1 tsk kryddpeppar finkrossad
  • 0.5 st muskotnöt riven
  • 1 bitar ingefära ca 5 cm färsk
  • 1 dl vispgrädde
  • 5 st fjälster m
  • Till kokning

  • 1 st lök gul, i bitar
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • vatten

Gör så här

1
1 Mal kött, späck och potatis med köttkvarn på den mellangrova skivan. Arbeta ihop det malda med kryddor och grädde till en jämn smet. Ställ kallt.
2
2 Spola kallt vatten genom fjälstren genom att sätta dem på vattenkranen. Montera korvhornet på kvarnen och trä på ett fjälster.
3
3 Knyt en knut i änden av fjälstret. Stoppa ganska hårt, när fjälstret är fyllt, knyt en knut i andra änden.
4
4 Måtta med ena pekfingret 15 centimeter in på den långa korven och det andra pekfingret ytterligare 15 centimeter in, tryck till och snurra framåt. Upprepa tills hela är snurrad. Om du vill kan du knyta snören i ändarna.
5
6
koka korven så här
7
1. Picka de korvar du ska koka med en nål så spricker de inte.
8
2. Koka lök och kryddor i en stor kastrull och koka upp.
9
Lägg i korven och låt sjuda i 15 minuter.

Kommentar:
* Hygienen är viktig när man tillverkar korv. Använd engångshandskar av plast. Finns på apoteket. * Lägg tärnat kött och späck i plastpåsar i frysen 2–3 timmar före malning. Det ska vara lättfruset, då håller sig korvsmeten kall längre. * Lägg kvarnhuset i frysen en halvtimme innan det ska användas. *Frys korv du inte ska äta direkt.

Recept // Fler korv & charkrecept