Stjärnanisinkokta plommon med råcreme

Du behöver 10 st plommon 1.5 dl strösocker 5 dl rödvin 2 st stjärnanis 0.5 st citron saft och skal Råcreme: 1 st vaniljstång 4...


4 portioner

Du behöver

  • 10 st plommon
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 dl rödvin
  • 2 st stjärnanis
  • 0.5 st citron saft och skal

Råcreme:

1 st vaniljstång
4 st äggulor
0.5 dl strösocker
5 dl grädde

Gör så här

1
Kärna ur plommonen. Smält sockret i en kastrull. Häll på rödvin, stjärnanis, skalet och saften från 1/2 citron. Koka i cirka 5 minuter. Lägg i plommonen. Låt dem koka mjuka. Smaksätt eventuellt med lite mer socker. Servera plommonen varma eller kalla.

2

3
Skåra vaniljstången. Vispa äggulorna med sockret och vaniljstången. Vispa det pösigt. Lättvispa grädden. Vänd ner äggvispet med grädden. Servera till plommonen.


Kommentar:
Detta är ett recept i en trerättersmiddag som tv-kocken Tina Nordström tagit fram.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top