Sticky rice – sött efterrättsris

Du behöver 4 dl ris av klibbig sort 1.5 dl kokosmjölk (coconut cream), det tjocka av kokosmjölken 1 dl strösocker 1.5 tsk salt Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl ris av klibbig sort
  • 1.5 dl kokosmjölk (coconut cream), det tjocka av kokosmjölken
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

1
Blötlägg riset i rikligt med kallt vatten över natten. Lägg därefter riset i en sil, placera över en kastrull med vatten och ångkoka det i cirka 30 minuter.

2
Värm kokoskrämen och blanda väl med socker och salt. Blanda det färdigångade riset med kokoskrämen i en skål och låt det stå med locket på i cirka 15 minuter.

3
Serveras tillsammans med färsk frukt, till exempel thailändsk mango.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top