Du behöver
- risnudlar smala
- 2 st morötter
- 0.25 st kinakål
- 1 st rödlök
- 1 st gul lök
- 0.5 st purjolök
- 1 st mungbönsgroddar (ca 150 g)
- 2 msk matolja
- 0.5 tsk vitlökspulver
- 0.5 tsk svartpeppar
- salt
Gör så här
1
Lägg nudlarna att svälla i ljummet vatten cirka 10 minuter. Låt rinna av i en sil.
2
3
Skala och skär morötterna i tunna strimlor, strimla kinakålen, skala och skär löken i tunna ringar. Skölj groddarna och låt droppa av i en sil.
4
5
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant. Lägg i nudlarna och stek några minuter tills de är mjuka. Ta upp nudlarna på en tallrik.
6
7
Stek morötter, kinakål och lökringar tills de är blanka och börjar sjunka ihop en aning. Krydda med vitlökspulver och peppar.
8
9
Vänd ner nudlar och böngroddar. Smaka av med salt. Servera genast med sötsur sås till.