Du behöver
- 1 kg palsternackor (8 medelstora)
- 2 msk rapsolja
- 1.5 st vitlök klyftor
- 0.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 2 st burkar stora vita bönor ätfärdiga
- 1 msk rapsolja
- 1 st citron rivet skal och saft
- 14 st svarta oliver (urkärnade)
- timjan eller klippt gräslök
- flingsalt
- svartpeppar
- 400 g broccoli (tinad)
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 100 g hårdost riven vällagrad
- 1/2-1 msk äppelbalsamvinäger
Gör så här
1
1 Skala och halvera palsternackorna. Smaksätt oljan med pressad vitlök, salt och peppar. Pensla palsternackorna med oljan.
2
2 Skölj bönorna. Lägg i serveringsskål med olja, skal och saft av citron och oliver. Vänd om och strö på kryddgrönt, salt och peppar.
3
3 Koka broccolin mjuk i 1 liter saltat vatten. Låt rinna av, peppra och stavmixa med osten till krämig konsistens. Smaka av med vit balsamvänäger.