Stekta palsternackor med bönsallad och broccolipuré

Du behöver 1 kg palsternackor (8 medelstora) 2 msk rapsolja 1.5 st vitlök klyftor 0.5 tsk salt 2 krm vitpeppar 2 st burkar stora vita...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg palsternackor (8 medelstora)
  • 2 msk rapsolja
  • 1.5 st vitlök klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 st burkar stora vita bönor ätfärdiga
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 14 st svarta oliver (urkärnade)
  • timjan eller klippt gräslök
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 400 g broccoli (tinad)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 100 g hårdost riven vällagrad
  • 1/2-1 msk äppelbalsamvinäger

Gör så här

1
1 Skala och halvera palsternackorna. Smaksätt oljan med pressad vitlök, salt och peppar. Pensla palsternackorna med oljan.

2
2 Skölj bönorna. Lägg i serveringsskål med olja, skal och saft av citron och oliver. Vänd om och strö på kryddgrönt, salt och peppar.

3
3 Koka broccolin mjuk i 1 liter saltat vatten. Låt rinna av, peppra och stavmixa med osten till krämig konsistens. Smaka av med vit balsamvänäger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top