RECEPT FRÅN IK

Stekta isterband med dillstuvad potatis

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st isterband
  • 5 dl mjölk
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 msk smör
  • 800 g potatis kokta och skivade

Gör så här

1
Snitta lätt genom isterbandens skinn och stek dem på medelvärme på båda sidor i stekpanna 6–8 minuter på varje sida.
2
Vispa samman mjölk och mjöl
3
i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka såsen
4
3–4 minuter. Smaka av med salt, peppar och dill. Rör slutligen
5
i smöret och vänd ner skalade, kokta potatisar i skivor.
6
Servera en råkost till, gjord på tre grovt rivna äpplen, fyra grovt rivna kokta inlagda rödbetor och tre grovt rivna saltgurkor.

Kommentar:
Kcal 635, Fett 22 g, Kolhydrater 82 g, Fibrer 9 g

Recept // Fler korv & charkrecept