Stekta fjärilskotletter av lake

Du behöver 600 g lakerygg skinn- och benfri ryggfilé 3 msk vetemjöl 1 msk salt + 1 tsk vitpeppar 1 msk smör (soja)olja 2 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lakerygg skinn- och benfri ryggfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk salt + 1 tsk vitpeppar
  • 1 msk smör (soja)olja
  • 2 dl kaffegrädde
  • 0.5 dl dill, persilja eller gräslök och persilja, hackad

Gör så här

1
Dela fiskfilén i cirka 2 1/2 centimeter breda bitar. Dela varje bit nästan helt igenom, den ska hålla ihop längst ner, och vik ut till en fjärilskotlett. Platta till lite med handen.

2
Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fjärilskotletterna i mjölblandningen. Stek dem någon minut på varje sida i en blandning av smör och olja i en stekpanna på medelvärme.

3
Häll på grädden och sjud samman rätten i ett par minuter. Mjölpaneringen reder grädden lite så att den blir en simmig sås. Smaka av med salt om så behövs, strö på örter och servera fisken varm, gärna med pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top