Stekt torsk med gurksallad

Du behöver 600 g vit fiskfilé gärna med skinnet kvar, t ex torsk 800 g potatis 1 st gurka sköljd 1 st morot skalad salladsblad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g vit fiskfilé gärna med skinnet kvar, t ex torsk
  • 800 g potatis
  • 1 st gurka sköljd
  • 1 st morot skalad
  • salladsblad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk limesaft
  • smör och rapsolja att steka i

Gör så här

1
Lägg fisken i saltat kallt vatten att dra i 10 minuter (2 liter vatten, 1 msk salt).

2
Koka potatisen i lättsaltat vatten.

3
Hyvla under tiden gurkan i långa slingor, ta bort det blöta kärnhuset. Hyvla moroten på samma sätt. Blanda gurka, morot och salladsblad. Ringla över olja och pressa över limesaft.

4
Ta upp och torka av fisken. Stek den i smör och olja på båda sidor, cirka två minuter, och lite längre på skinnsidan, tills den är genomstekt men inte torr. Servera fisken med gurksallad och kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top