Stekt torsk med chimichurri

Du behöver 4 bitar torskfilé fryst 500 g färskpotatis salt 150 g sockerärter 2 st vitlöksklyftor skalade 0.5 st röd chili 1 dl persilja finhackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar torskfilé fryst
  • 500 g färskpotatis
  • salt
  • 150 g sockerärter
  • 2 st vitlöksklyftor skalade
  • 0.5 st röd chili
  • 1 dl persilja finhackad
  • 1 dl oregano finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • smör att steka i
  • peppar
  • 4 st citronklyftor

Gör så här

1
Rör ihop en lag på 1 liter vatten och 1/2 deciliter salt och låt torsken rimma däri i tio minuter.

2
Koka potatisen i saltat vatten och låt den ånga av.

3
Koka sockerärterna i saltat vatten max en minut och spola i kallt vatten.

4
Finhacka vitlök och pepparfrukt och blanda dem med persilja, oregano, olivolja och rödvinsvinäger till chimichurrin. Smaka av med salt.

5
Låt torsken rinna av, torka den med hushållspapper, salta och peppra och stek den runtom i smör. Servera den med potatis, sockerärter, chimichurri och cit­ronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top