Du behöver
- 4 bitar torskfilé fryst
- 500 g färskpotatis
- salt
- 150 g sockerärter
- 2 st vitlöksklyftor skalade
- 0.5 st röd chili
- 1 dl persilja finhackad
- 1 dl oregano finhackad
- 1 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- smör att steka i
- peppar
- 4 st citronklyftor
Gör så här
1
Rör ihop en lag på 1 liter vatten och 1/2 deciliter salt och låt torsken rimma däri i tio minuter.
2
Koka potatisen i saltat vatten och låt den ånga av.
3
Koka sockerärterna i saltat vatten max en minut och spola i kallt vatten.
4
Finhacka vitlök och pepparfrukt och blanda dem med persilja, oregano, olivolja och rödvinsvinäger till chimichurrin. Smaka av med salt.
5
Låt torsken rinna av, torka den med hushållspapper, salta och peppra och stek den runtom i smör. Servera den med potatis, sockerärter, chimichurri och citronklyftor.