Du behöver
- 250 g äggnudlar av vete
- 1 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 st morot
- 250 g fryst broccoli
- 200 g sugar snap peas
- 270 g naturell tofu
- 1 st vitlöksklyftor
- 2 tsk sesamfrön
- 1 msk sesamolja
- rapsolja
- sweet chilisås till servering
Gör så här
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning med en buljongtärning i kokvattnet istället för salt.
Riv moroten grovt. Tillaga broccolin enligt förpackningens anvisning. Slå kokande vatten över sugar snap peas i en skål, låt stå cirka 5 minuter och slå sedan av kokvattnet, spola i kallt vatten. Skär broccolin i bitar och strimla ärtskidorna.
Tärna tofun och stek på hög värme i sesamolja och rapsolja tills tärningarna börjar få färg och lite stekyta. Sänk värmen något. Pressa i vitlök, tillsätt sesamfrön och salta lätt och låt fräsa några minuter till.
Blanda nudlarna med grönsakerna. Servera nudelblandning och tofu med sweet chilisås till.
Genom att tofun steks hårt i sesamolja får den fin stekyta och god smak.