Stekt tofu med ljummen sallad

Du behöver 250 g nudlar t ex ris-eller glasnudlar 200 g ostronskivling 2 st chilifrukt 2 st morötter 1 st squash purjolök det gröna på...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g nudlar t ex ris-eller glasnudlar
  • 200 g ostronskivling
  • 2 st chilifrukt
  • 2 st morötter
  • 1 st squash
  • purjolök det gröna på en
  • 100 g cashewnötter
  • olivolja till stekning
  • salt
  • peppar
  • 400 g fast tofu smaksatt t. ex: rökt eller marinerad

Gör så här

1
Tillred nudlarna efter paketets bruksanvisning.

2
Riv svampen grovt för hand, på samma sätt som du kan riva sallad. Strimla chilin tunt, liksom purjolöken. Även morötterna och squashen ska strimlas tunt på längden, börja då med en potatisskalare för att få tunna skivor och strimla sedan. Det ger underlättar arbetet. Fräs svampen, chilin, grönsakerna och nötterna i olja. Tillsätt nudlarna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

3
Skiva tofun i 1,5 cm tjocka skivor och stek den. Lägg upp på tallrik och droppa lite balsamvinäger över.


Kommentar:
Sojabönosten tofu är en dagligvara i Kina och Japan och har en lika stor betydelse i den österländska matlagningen som kött och ost hos oss. Tofu är en lika bra proteinkälla som animaliska produkter, men innehåller mindre fett.
Den som inte är vegan kan byta tofu mot grillad halloumiost. Halloumi är en cypriotisk ost tillverkad av får-, get- och komjölk. Den är mild, innehåller mycket sälta och tål grillning utan att smälta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top