Stekt strömmingsflundra med mos och tomatsallad

Du behöver 9 st Strömminingsfiléer 1.5 msk smör eller lättmargarin 2 msk hackad dill 0.5 tsk citron pressad ströbröd salt svartpeppar smör eller margarin till...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 9 st Strömminingsfiléer
  • 1.5 msk smör eller lättmargarin
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 tsk citron pressad
  • ströbröd
  • salt svartpeppar
  • smör eller margarin till stekning

Att servera till:

potatismos
ärter
tomatsallad citronmeliss och gräslök
knäckebröd

Gör så här

1
Skölj strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem med köttsidan upp på en skärbräda.

2
Blanda mjukt smör med hackad dill och lite pressad

3
citronsaft. Lägg en klick dill-smör på hälften av strömmingarna och lägg på resten av filéerna. Vänd dem i ströbröd blandat med salt och peppar. Använd glutenfritt ströbröd vid celiaki.

4
Stek strömmingsflundrorna i lite matfett på medelvärme tills de är genomstekta, 2-3 minuter per sida.

5
Servera direkt med potatismos, ärter och tomatsallad. Knäckemackor är alltid gott till fisk. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top