Du behöver

  • 9 st Strömminingsfiléer
  • 1.5 msk smör eller lättmargarin
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 tsk citron pressad
  • ströbröd
  • salt svartpeppar
  • smör eller margarin till stekning
  • Att servera till:

  • potatismos
  • ärter
  • tomatsallad citronmeliss och gräslök
  • knäckebröd

Gör så här

1
Skölj strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem med köttsidan upp på en skärbräda.
2
Blanda mjukt smör med hackad dill och lite pressad
3
citronsaft. Lägg en klick dill-smör på hälften av strömmingarna och lägg på resten av filéerna. Vänd dem i ströbröd blandat med salt och peppar. Använd glutenfritt ströbröd vid celiaki.
4
Stek strömmingsflundrorna i lite matfett på medelvärme tills de är genomstekta, 2-3 minuter per sida.
5
Servera direkt med potatismos, ärter och tomatsallad. Knäckemackor är alltid gott till fisk. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki.

Recept // Fler fiskrecept