Stekt strömmingsflundra med gravad lax

Du behöver 18 st Strömminingsfiléer 18 st lax små tunna skivor gravad rågmjöl ägg uppvispat ströbröd smör salt svartpeppar Gör så här Lägg filéerna med...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 18 st Strömminingsfiléer
  • 18 st lax små tunna skivor gravad
  • rågmjöl
  • ägg uppvispat
  • ströbröd
  • smör
  • salt svartpeppar

Gör så här

Lägg filéerna med skinnsidan ner. Fördela laxen på. Lägg ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem först i rågmjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Stek dem gyllene i smör ett par minuter på varje sida. Krydda.


Kommentar:
Fler recept från vår strömmingsfest finns under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top