Stekt strömming med örtsmör

Du behöver 600 g Strömminingsfiléer 50 g smör rumsvarmt 0,5 dl gräslök fint skuren 0,5 dl persilja fint skuren salt 1 msk ströbröd olja att...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g Strömminingsfiléer
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 0,5 dl gräslök fint skuren
  • 0,5 dl persilja fint skuren
  • salt
  • 1 msk ströbröd
  • olja att steka i

Tillbehör

potatismos
citronklyftor
persilja
gräslök

Gör så här

1

Sätt ugnen på 100 grader. Torka av strömmingen med hushållspapper och klipp bort ryggfenorna.

 

2

Rör ihop smöret med gräslök och persilja.

 

3

Lägg en klick örtsmör på köttsidan på hälften av filéerna. Salta lätt och lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Strö på lite ströbröd.

 

4

Stek de dubbla strömmingsfiléerna på båda sidor i olja i medelhet panna tills de fått fin färg. Stek gärna i omgångar. Lägg i ugnsform och håll varma i ugn medan resten steks.

5

Servera med potatismos och citronklyftor. Strö lite persilja och gräslök på toppen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top