Du behöver

  • 600 g Strömminingsfiléer
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 0,5 dl gräslök fint skuren
  • 0,5 dl persilja fint skuren
  • salt
  • 1 msk ströbröd
  • olja att steka i
  • Tillbehör

  • potatismos
  • citronklyftor
  • persilja
  • gräslök

Gör så här

1

Sätt ugnen på 100 grader. Torka av strömmingen med hushållspapper och klipp bort ryggfenorna.

 

2

Rör ihop smöret med gräslök och persilja.

 

3

Lägg en klick örtsmör på köttsidan på hälften av filéerna. Salta lätt och lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Strö på lite ströbröd.

 

4

Stek de dubbla strömmingsfiléerna på båda sidor i olja i medelhet panna tills de fått fin färg. Stek gärna i omgångar. Lägg i ugnsform och håll varma i ugn medan resten steks.

5

Servera med potatismos och citronklyftor. Strö lite persilja och gräslök på toppen.


Recept // Fler strömminingsfiléerrecept