Du behöver

  • 1 st ägg
  • 4 msk senap typ Slotts
  • 1 msk dijonsenap ljus
  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 st gula lökar skivade
  • smör
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 st äpple tärnat
  • 2 msk hackad persilja
  • ströbröd

Gör så här

1
Knäck och vispa upp ägget i en bunke. Rör i senapssorterna, vänd ner strömmingen noga. Låt dra 10 minuter.
2
Stek löken i smör och olja i 5 minuter, sockra, salta och peppra. Blanda i äpplet och stek i ytterligare 2 minuter, strö över persilja.
3
Ta upp strömmingsfiléerna ur senapsblandningen. Vänd dem i ströbröd och stek i smör och olja 1 1/2 minut på varje sida.
4
Servera med lök- och äppelfräset, citronklyftor samt potatismos eller kokt potatis.

Kommentar:
Till servering: potatismos och citronklyftor. Näringsvärde: Kcal 513, Fett 24 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 5 g

Recept // Fler fiskrecept