Stekt strömming med dill och ansjovis

Du behöver 1 st liten burk ansjovisfiléer (55 g) 100 g smör rumstempererat 1 kruka dill plockad salt, svartpeppar 700 g strömmingsfilé ryggfenan bortklippt ströbröd...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st liten burk ansjovisfiléer (55 g)
  • 100 g smör rumstempererat
  • 1 kruka dill plockad
  • salt, svartpeppar
  • 700 g strömmingsfilé ryggfenan bortklippt
  • ströbröd
  • grovt rågmjöl
  • smör till stekning

Till servering:

potatismos
citronklyftor

Gör så här

1
Börja med dill- och ansjovissmör. Häll av ansjovisen. Mixa smör med ansjovisfiléer och dill. Smaka av med salt och peppar. Lägg smöret i en spritspåse.

2
Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret). Spara smör till serveringen. Lägg på nästa filé med köttsidan mot smöret.

3
Blanda lika delar ströbröd och rågmjöl på en tallrik.

4
Vänd strömmingsflundrorna i paneringen. Stek dem i smör på ganska hög värme i en stekpanna cirka 2 minuter per sida. Servera direkt med potatismos, citronklyftor och resterande dill- och ansjovissmör.


Kommentar:
Receptet kommer från “Markus höst- och vintermat” som är utgiven på förlaget “The Bearded Lady”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top