Du behöver
- 1 st liten burk ansjovisfiléer (55 g)
- 100 g smör rumstempererat
- 1 kruka dill plockad
- salt, svartpeppar
- 700 g strömmingsfilé ryggfenan bortklippt
- ströbröd
- grovt rågmjöl
- smör till stekning
Till servering:
potatismos
citronklyftor
Gör så här
1
Börja med dill- och ansjovissmör. Häll av ansjovisen. Mixa smör med ansjovisfiléer och dill. Smaka av med salt och peppar. Lägg smöret i en spritspåse.
2
Spritsa rikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret). Spara smör till serveringen. Lägg på nästa filé med köttsidan mot smöret.
3
Blanda lika delar ströbröd och rågmjöl på en tallrik.
4
Vänd strömmingsflundrorna i paneringen. Stek dem i smör på ganska hög värme i en stekpanna cirka 2 minuter per sida. Servera direkt med potatismos, citronklyftor och resterande dill- och ansjovissmör.
Receptet kommer från “Markus höst- och vintermat” som är utgiven på förlaget “The Bearded Lady”.