Stekt strömming med chermoula

Du behöver Chermoula 1 dl finhackad persilja 2 msk finhackad färsk koriander 2 st vitlöksklyftor finhackade 1 tsk paprikapulver 1 nypa chiliflakes 2 msk olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Chermoula

1 dl finhackad persilja
2 msk finhackad färsk koriander
2 st vitlöksklyftor finhackade
1 tsk paprikapulver
1 nypa chiliflakes
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Strömming

8 st strömmingsfiléer
1 st squash
1 st röd paprika
1 st rödlök
2 msk olivolja
4 prt kokt kamutvete couscous eller bulgur

Till servering

tomatsallad med oliver och dressing

Gör så här

1

Blanda samman alla ingredienser till chermoulakryddblandningen. Krydda med lite salt och peppar.

2

Klipp loss ryggfenorna på strömmingen. Blanda fisken väl med chermoula i en skål. 

3

Skär squashen i mindre bitar. Dela paprikan på mitten, kärna ur och skär i mindre bitar. Skala löken och skär i klyftor. Hetta upp en stekpanna och tillsätt olivolja, lägg i grönsakerna och stek i några minuter så att de får färg men ändå har tuggmotstånd kvar, blanda med kokt kamutvete och krydda med lite salt och peppar.

4

Hetta upp en stekpanna och stek fisken frasig någon minut på varje sida i het panna utan matfett. 

5

Servera fisken tillsammans med kamutvete, grönsaker och tomatsallad med god dressing.


Kommentar:
Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning. En tomatsallad på småtomater, oliver, citronsaft, olivolja och finhackad persilja passar bra till fisken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top