Stekt sejrygg med räkor, ägg och pepparrot

Du behöver 600 g räkor 4 st hårdkokta ägg (8 minuter) 4 bitar sejrygg utskuren, fjällad med skinnet kvar smör till stekning salt och peppar...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g räkor
  • 4 st hårdkokta ägg (8 minuter)
  • 4 bitar sejrygg utskuren, fjällad med skinnet kvar
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 150 g smör
  • 1 dl gräslök finskuren
  • 2 dl dill plockad
  • 1 bitar pepparrot
  • potatis till kokning

Gör så här

1
Skala räkorna och hacka äggen. Stek skinnsidan på fisken först i het panna i en blandning av smör och rapsolja, salta och peppra. Vänd bitarna och sätt in stekpannan i ugnen i 7–8 minuter på 175 grader. Bryn smöret i en ren stekpanna.

2
Servera fisken med räkor, ägg, kryddgrönt, riven pepparrot, brynt smör och kokt eller pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top