Stekt salt sill med löksås

Du behöver 600 g sillfiléer urvattnad 1 dl grovt rågmjöl smör eller margarin 2 st lökar röda 2.5 dl kaffegrädde 1 st knippe gräslök Att...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g sillfiléer urvattnad
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • smör eller margarin
  • 2 st lökar röda
  • 2.5 dl kaffegrädde
  • 1 st knippe gräslök

Att servera till:

700 g potatis t
rödbetor rårivna och äpplen

Gör så här

1
Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Vänd sillfiléerna i rågmjölet och stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Skala och klyfta löken och stek den mjuk. Häll på grädden och låt puttra något. Krydda med salt, peppar och finhackad gräslök. Späd eventuellt med lite mjölk om såsen känns för tjock.

2
Servera sillen med pressad potatis, löksås och sallad på rårivna rödbetor och äpplen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top