Du behöver
- 800 g rödspättafilé fryst MSC märkt
- 1 st schalottenlök
- 50 g smör + 2 msk smör till stekning
- 5 msk vetemjöl finhackad
- 2 msk dill finhackad
- 1 msk gräslök finhackad
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet och pressad saft
- 2 msk kapris
- flingsalt
- svartpeppar
Till servering
potatismos
Gör så här
Tina fisken enligt anvisning på förpackningen.
Dela rödbetorna i mindre bitar och lägg i en bunke. Skala och finhacka schalottenlöken.
Hetta upp 50 g smör i en kastrull och bryn det tills det fått en nötaktig färg och arom.
Salta och peppra fisken och vänd den i mjölet. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och stek fisken på hög värme i omgångar, cirka 1 minut per sida.
Tillsätt finhackad schalottenlök, dill, gräslök, citronskal, citronsaft, kapris och brynt smör till rödbetorna, blanda.
Servera den nystekta fisken med rödbetorna och pressad potatis.
Rödbeta och kapris är klassiska fisktillbehör. Det är också gott att servera en klick gräddfil till fisken.