Stekt rödspätta med rödbetor

Du behöver 800 g rödspättafilé fryst MSC märkt 1 st schalottenlök 50 g smör + 2 msk smör till stekning 5 msk vetemjöl finhackad 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g rödspättafilé fryst MSC märkt
  • 1 st schalottenlök
  • 50 g smör + 2 msk smör till stekning
  • 5 msk vetemjöl finhackad
  • 2 msk dill finhackad
  • 1 msk gräslök finhackad
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och pressad saft
  • 2 msk kapris
  • flingsalt
  • svartpeppar

Till servering

potatismos

Gör så här

1

Tina fisken enligt anvisning på förpackningen.

 

2

Dela rödbetorna i mindre bitar och lägg i en bunke. Skala och finhacka schalottenlöken.

3

Hetta upp 50 g smör i en kastrull och bryn det tills det fått en nötaktig färg och arom.

4

Salta och peppra fisken och vänd den i mjölet. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och stek fisken på hög värme i omgångar, cirka 1 minut per sida.

5

Tillsätt finhackad schalottenlök, dill, gräslök, citronskal, citronsaft, kapris och brynt smör till rödbetorna, blanda.

6

Servera den nystekta fisken med rödbetorna och pressad potatis.


Kommentar:
Rödbeta och kapris är klassiska fisktillbehör. Det är också gott att servera en klick gräddfil till fisken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top