RECEPT FRÅN

Stekt rödspätta med dansk remouladsås
Av Måns Falk.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Du behöver
- 2 dl pickles
- 1.5 dl majonnäs
- 1 tsk curry
- 1 msk kapris
- 1 msk gräslök finskuren
- salt och nymalen svartpeppar
- 4 st rödspätta à 300–350 g
- salt
- rågmjöl
- smör till stekning
- citronklyftor
- potatis kokt eller pressad
Till servering
Gör så här
1
Hacka picklesen ganska fint. Rör ner den i majonnäsen tillsammans med curry, kapris och gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna stå kallt och dra någon timme innan det är dags att äta.
2
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka spättorna ordentligt. Salta dem på båda sidor och vänd i rågmjöl.
3
Hetta upp en stor stekpanna och stek dem en i taget i rikligt med smör och rapsolja. Lägg den tjocka sidan nedåt först, stek i 2 minuter, vänd och stek på andra sidan lika länge. Ös den stekta sidan med fettet under stekningen. Lägg upp på en plåt.
4
När alla rödspättor är stekta eftersteks de i ugnen i cirka 10 minuter. Serveras med remoulad-såsen, citronklyftor och kokt eller pressad potatis.
Kommentar:
Tips! Rödspätta säljs oftast flådd, om inte så be din fiskhandlare om hjälp.
Tips! Rödspätta säljs oftast flådd, om inte så be din fiskhandlare om hjälp.