Du behöver
- 4 st ägg
- jordnötsolja till stekning
- 400 g champinjoner kvartade
- 1 st röd chili urkärnad, finhackad
- 2 msk ingefära finriven
- 3 st vitlök finriven
- 4 st salladslökar skivade
- 2 msk sherry eller kinesiskt matlagningsvin
- 12 dl ris kokt kallt
- 200 g sojabönor tinade
- 3.5 msk japansk soja
- 1 kruka koriander blad och stjälkar
Gör så här
1
Vispa upp äggen lätt i en skål, hetta upp olja i en stekpanna, häll i äggen och stek på en sida tills de stelnat men är lite krämiga på ytan. Låt glida över på en tallrik.
2
Häll champinjonerna i pannan och stek på hög värme till fin färg. Tillsätt chili, ingefära, vitlök och salladslök och fräs ytterligare ett par minuter, häll sedan på sherryn och låt koka in. Blanda i ris och sojabönor i pannan och låt det bli varmt. Smaka av med soja.
3
Dela ägget i mindre bitar och blanda ner i riset. Toppa med koriander.