Stekt ris med fläsk och tunn omelett

Du behöver 500 g fläskfärs olja till stekning 2 msk ingefära riven 1 st peppar urkärnad, finhackad 6 st salladslökar skivade 1 tsk salt svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • olja till stekning
  • 2 msk ingefära riven
  • 1 st peppar urkärnad, finhackad
  • 6 st salladslökar skivade
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1/2–1 msk fisksås asiatisk
  • 2 prt ris kokt, kallt
  • 1 kruka koriander
  • sesamolja
  • 4 st ägg
  • 1 kruka koriander
  • rostade sesamfrön
  • soja

Gör så här

1
tek fläskfärsen i olja tillsammans med ingefära, chili och salladslök, krydda med salt och peppar. Tillsätt riset när färsen är

2
genomstekt och låt allt bli varmt. Smaka av med fisksås Vispa upp äggen ett och ett och stek i sesamolja i het panna till fyra tunna omeletter.

3
Servera risfräset på omeletten och toppa med korianderblad och rostade sesamfrön. Droppa över lite soja och sesamolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top