Stekt panerad squash

Du behöver squash ca 225 g vetemjöl 1 st ägg litet olja att steka i Gör så här 1 Välj squash som ger önskad diameter...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • squash ca 225 g
  • vetemjöl
  • 1 st ägg litet
  • olja att steka i

Gör så här

1
Välj squash som ger önskad diameter på skivorna. Skiva i centimetertjocka skivor. Vänd skivorna i mjöl och därefter i hopvispat ägg. Stek dem i olja i stekpanna eller på grill. Serveras varma eller ljumma.

2
Tillsätt inte salt i mjölet. Saltet drar ut vatten ur grönsaken och gör paneringen fuktig.


Kommentar:
Ett recept från den koreanska krogen Arirang i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top