Stekt orrebröst med svartvinbärssky

Du behöver 1 st orre tupp eller höna 0.5 msk smör + 1 salt och nymalen svartpeppar 2 dl viltfågelfond 1 dl svartvinbärssaft koncentrerad maizena...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st orre tupp eller höna
  • 0.5 msk smör + 1
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl viltfågelfond
  • 1 dl svartvinbärssaft koncentrerad
  • maizena ev 1 tsk stärkelse + 1

Gör så här

1
Skär ut bröstfiléerna. Spara skrov, hjärta och lever till viltfågelfonden.

2
Bryn fågelbrösten i smör och olja. Salta och peppra. Låt brösten bräsera färdigt i såsen 8-10 minuter. Eller i ugnen i 150 grader 10-12 minuter, en köttermometer ska visa 50 grader. Linda fågelbrösten i folie och låt dem vila minst 10 minuter innan de skärs i skivor på snedden.

3
Koka fond och svartvinbärssaft tills vätskan kokat in lite. Smaka av med salt och svartpeppar. Red om så önskas med maizena utrört i vatten. Håll såsen varm tills den ska serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top