Du behöver
- 400 g makrillfilé
- smör att steka i
- salt
- 3 dl vispgrädde
- 0.75 dl vitt vin
- 1 dl finklippt dill
- salt och svartpeppar
Garnering
finhackad dill
Servering
kokt potatis
stekt grön sparris
Gör så här
Stek makrillen ett par minuter per sida i smör i het stekpanna. Stek två åt gången och lägg åt sidan allteftersom. Salta. Täck med folie eller tallrik så att fisken håller sig varm.
Tillsätt vispgrädde och vitt vin till stekpannan. Låt såsen småkoka i någon minut. Smaksätt med dill, salt och peppar.
Häll såsen över makrillen.
Servera med nykokt potatis och stekt sparris. Garnera med finhackad dill.
Tips Vitvinet kan ersättas med vitt matlagningsvin.
Enklare än så här blir det inte. Bjud på klassisk sommarmat med makrillfilé i gräddig sås med vitvin och dill.