Stekt makrill med gräddsås

Du behöver 400 g makrillfilé smör att steka i salt 3 dl vispgrädde 0.75 dl vitt vin 1 dl finklippt dill salt och svartpeppar Garnering...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g makrillfilé
  • smör att steka i
  • salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.75 dl vitt vin
  • 1 dl finklippt dill
  • salt och svartpeppar

Garnering

finhackad dill

Servering

kokt potatis
stekt grön sparris

Gör så här

1

Stek makrillen ett par minuter per sida i smör i het stekpanna. Stek två åt gången och lägg åt sidan allteftersom. Salta. Täck med folie eller tallrik så att fisken håller sig varm.

2

Tillsätt vispgrädde och vitt vin till stekpannan. Låt sås­en småkoka i någon minut. Smaksätt med dill, salt och peppar.

3

Häll såsen över makrillen.

4

Servera med nykokt potatis och stekt sparris. Garnera med finhackad dill.

5

Tips  Vitvinet kan ersättas med vitt matlagningsvin.


Kommentar:
Enklare än så här blir det inte. Bjud på klassisk sommarmat med makrillfilé i gräddig sås med vitvin och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top