Du behöver
- 2 dl savojkål strimlad
- 1 tsk smör till stekning
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 2 tsk sesamfrön
- 0.5 st chili finhackad
- 1 nypa salt
- 2 st laxfilé à 125 g
- smör till stekning
- 1 nypa salt
Att servera till:
ris och soja
Gör så här
1
Stek savoykålen på medelvärme i en stekpanna med lite smör. Tillsätt vitlök, sesamfrön och chili efter någon minut. Smaka av med salt och stek i ytterligare ett par minuter. Placera kålen på två serveringstallrikar.
2
Stek laxfiléerna i en stekpanna på medelhög värme med lite smör i cirka 3 minuter på varje sida tills laxen är genomstekt. Salta filéerna försiktigt.
3
Placera laxen på savoykålsbädden. Servera tillsammans med kokt ris och små skålar med soja att doppa laxen i.