Stekt lax med vitlökstomater

Du behöver 1 paket bacon, strimlat 4 vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja 4 stora tomater 600 g laxfilé i skivor salt lite olivolja till stekning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 paket bacon, strimlat
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 4 stora tomater
  • 600 g laxfilé i skivor
  • salt
  • lite olivolja till stekning
  • 15 basilikablad, hackade
  • 1 msk pressad citron
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Knaperstek baconet i torr panna, låt rinna av på ett kökspapper.

2
Fräs vitlöken i olivoljan på låg värme i 5 minuter, den ska inte få någon nämnvärd färg. Dela under tiden tomaterna och gröp ur kärnorna. Dela i bitar.

3
Salta och stek laxen i het panna med lite olivolja halvannan minut på varje sida.

4
Vänd ner tomatbitarna i den heta vitlöksoljan precis före servering. Blanda i basilika och citron, smaka av med salt och svartpeppar.

5
Servera laxen med tillbehören samt potatispuré eller pressad potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 563, fett 31 g, kolhydrater 32 g, fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top