Du behöver
- 1 paket bacon, strimlat
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk olivolja
- 4 stora tomater
- 600 g laxfilé i skivor
- salt
- lite olivolja till stekning
- 15 basilikablad, hackade
- 1 msk pressad citron
- nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Knaperstek baconet i torr panna, låt rinna av på ett kökspapper.
2
Fräs vitlöken i olivoljan på låg värme i 5 minuter, den ska inte få någon nämnvärd färg. Dela under tiden tomaterna och gröp ur kärnorna. Dela i bitar.
3
Salta och stek laxen i het panna med lite olivolja halvannan minut på varje sida.
4
Vänd ner tomatbitarna i den heta vitlöksoljan precis före servering. Blanda i basilika och citron, smaka av med salt och svartpeppar.
5
Servera laxen med tillbehören samt potatispuré eller pressad potatis.
Näringsvärde: kcal 563, fett 31 g, kolhydrater 32 g, fibrer 3 g