Du behöver

  • 2 st gurkor
  • 1 st rödlök skivad
  • smör
  • 0.5 st isbergssalladhuvud i bitar
  • salt
  • 2 msk dill skuren
  • 1 msk kapris
  • 600 g lax skinn- och benfri i portionsbitar
  • 2 tsk rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • potatis kokt eller pressad potatis till servering

Gör så här

1
Skala gurkorna, dela dem på längden och skrapa ur kärnorna, skär i tärningar.
2
Fräs gurkan och rödlöken i smör på medelvärme någon minut. Vänd i isbergssalladen som bara ska bli varm, salta och tillsätt dill samt kapris.
3
Stek laxen runt om i lite olja i 3–4 minuter, salta och peppra. Servera med grönsakerna och pressad potatis.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 478, fett 18 g, kolhydrater 34 g, fibrer 4 g

Recept // Fler fiskrecept