Du behöver
- 2 st gurkor
- 1 st rödlök skivad
- smör
- 0.5 st isbergssalladhuvud i bitar
- salt
- 2 msk dill skuren
- 1 msk kapris
- 600 g lax skinn- och benfri i portionsbitar
- 2 tsk rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
- potatis kokt eller pressad potatis till servering
Gör så här
1
Skala gurkorna, dela dem på längden och skrapa ur kärnorna, skär i tärningar.
2
Fräs gurkan och rödlöken i smör på medelvärme någon minut. Vänd i isbergssalladen som bara ska bli varm, salta och tillsätt dill samt kapris.
3
Stek laxen runt om i lite olja i 3–4 minuter, salta och peppra. Servera med grönsakerna och pressad potatis.
Näringsvärde: Kcal 478, fett 18 g, kolhydrater 34 g, fibrer 4 g