Stekt lax med smörfräst gurka

Du behöver 2 st gurkor 1 st rödlök skivad smör 0.5 st isbergssalladhuvud i bitar salt 2 msk dill skuren 1 msk kapris 600 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gurkor
  • 1 st rödlök skivad
  • smör
  • 0.5 st isbergssalladhuvud i bitar
  • salt
  • 2 msk dill skuren
  • 1 msk kapris
  • 600 g lax skinn- och benfri i portionsbitar
  • 2 tsk rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • potatis kokt eller pressad potatis till servering

Gör så här

1
Skala gurkorna, dela dem på längden och skrapa ur kärnorna, skär i tärningar.

2
Fräs gurkan och rödlöken i smör på medelvärme någon minut. Vänd i isbergssalladen som bara ska bli varm, salta och tillsätt dill samt kapris.

3
Stek laxen runt om i lite olja i 3–4 minuter, salta och peppra. Servera med grönsakerna och pressad potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 478, fett 18 g, kolhydrater 34 g, fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top