Stekt lax med fänkålsslaw

Du behöver 4 st portionsbitar laxfilé salt 1 tsk olivolja Fänkålsslaw 400 g fänkål gärna små exemplar 1 st liten rödlök 1 kruka koriander 2...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st portionsbitar laxfilé
  • salt
  • 1 tsk olivolja

Fänkålsslaw

400 g fänkål gärna små exemplar
1 st liten rödlök
1 kruka koriander
2 st lime saften
1 msk risvinäger
1 tsk fisksås
2 msk ingefärsjuice på flaska
1 msk muscovadosocker
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja

Till servering

kokta nudlar eller ris
limeklyftor

Gör så här

1

Krydda laxen med salt. Pensla en släpplätt- eller järnstekpanna med oljan och hetta upp den. Lägg i laxen och bryn runtom, cirka 10 minuter. Efterstek vid behov under lock tills laxen är precis genomstekt.

2

Fänkålsslaw Ansa fänkålen och skär den i tunna skivor, använd gärna mandolin. Skala och skär löken i tunna strimlor. Hacka koriandern. Dela, kärna ur och hacka pepparn.

3

I en stor skål, blanda limesaft, risvinäger, fisksås, ingefärsjuice och muscovadosocker tills sockret löser sig. Blanda i rapsolja och sesamolja. Vänd ner fänkål, lök, koriander och chili. Blanda väl.

4

Toppa laxen med slaw och servera med nudlar eller ris och limeklyftor.

5

Tips: Istället för färdig ingefärs­juice på flaska kan du pressa juicen ur färskriven ingefära.


Kommentar:
Krispig fänkålsslaw passar fint till den milda goda laxen. Den som vill ha en krämig fänkålsslaw kan blanda fänkålen med 2 msk majonnäs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top