Du behöver
- 4 prt fullkornsris (10 minuter)
- 0.5 st citron
- 1 st schalottenlök
- 1 st smör
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk majsena
- 1.5 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2.5 dl grädde 15 %
- 1 kruka dill
- 1 kruka gräslök
- salt och peppar
- 800 g laxfilé med skinnsidan kvar
- olja att steka i
- sallad
Gör så här
1
1 Koka riset. Riv skalet på citronen och blanda det och saften i det kokta riset.
2
2 Hacka löken och fräs i smöret. Rör ner senap och majsenamjöl, tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Låt puttra tills såsen tjocknar. Rör ner hackad dill och gräslök. Krydda.
3
3 Skär laxen i bitar, stek i olja och smör med skinnsidan nedåt i cirka 4 minuter och sedan köttsidan i 1–2 minuter. Servera med sås och sallad.