Du behöver

  • 4 st karrékotletter (grishals)
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • salt vitpeppar
  • 1 st ananasringar liten burk i spad
  • 4 st palsternackor
  • 2 msk smör
  • Svartvinbärssås:

  • ananasspad ca 1 dl
  • 0.75 dl svartvinbärssaft koncentrerad
  • 2 dl vatten inklusive stekskyn
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 tsk japansk soja
  • salt kajennpeppar
  • Att servera till:

  • ris kokt med cashewnötter

Gör så här

1
1. Skrapa kotletterna, det brukar finnas benflisor kvar. Gnid köttet med ingefära, salta och peppra på bägge sidor. Lägg en avrunnen ananasskiva på varje kotlett. Spara spadet till såsen. Skala och halvera palsternackorna.
2
2. Hetta upp stekpannan på ganska hög värme, klicka i hälften av smöret och bryn 2 kotletter först på ananassidan, sedan den andra. Låt hälften av nackorna bryna med. Tag upp, bryn resten av kotletter och nackor i resten av smöret.
3
3. Lägg tillbaks allt i stekpannan, späd med 1/2 dl vatten och lägg på lock. Sänk till svag värme och låt eftersteka 10 minuter.
4
4. Hetta upp fruktspad, saft, vatten och sky. Rör ut potatismjölet i 1 matsked vatten, rör ner det i fruktspadet under omrörning. Låt koka upp, inte mer, rör om hela tiden. Tag kastrullen från plattan, tillsätt soja. Smaka av och tillsätt eventuellt salt samt en aning kajennpeppar.
5
5. Servera ris med cashewnötter till kotletterna. Skeda såsen över.

Recept // Fler fläskköttrecept