Stekt knotfilé med selleripuré och gurka

Du behöver Gurka: 2 st gurkor skalade 2 tsk ättika (12 %) 1.5 tsk salt Citronyoghurt: 2 dl turkisk yoghurt 1 msk honung 1 msk...


4 portioner

Du behöver

Gurka:

2 st gurkor skalade
2 tsk ättika (12 %)
1.5 tsk salt

Citronyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
1 msk pressad citron
salt och svartpeppar

Selleripuré:

800 g rotselleri skalad i bitar
500 g potatis skalad i bitar
2 dl mjölk
1 msk smör
2 msk hackad gräslök

Knot:

600 g knotfilé fjällad med skinner kvar
salt och peppar
rapsolja till stekning

Gör så här

1
Gurka: Skär långa remsor av gurkorna med en skalare, ända in till kärnorna. Blanda med ättika och salt. Låt dra 30–40 minuter.

2

3
Citronyoghurt: Blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar och ställ kallt.

4

5
Selleripuré: Koka selleri och potatis mjuka i saltat vatten i 15 minuter. Slå av vattnet, ånga av. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Pressa rotfrukterna med rotfruktspress ner i en bunke, vispa i mjölk och smör. Rör i gräslök, salt och peppar.

6

7
Knot: Salta och peppra fiskfiléerna. Stek dem en minut på varje sida i het stekpanna med lite rapsolja. Servera med tillbehören.


Kommentar:
Tips! Får du inte tag på knot kan du använda strömming.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top