Du behöver

    Gurka:

  • 2 st gurkor skalade
  • 2 tsk ättika (12 %)
  • 1.5 tsk salt
  • Citronyoghurt:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • salt och svartpeppar
  • Selleripuré:

  • 800 g rotselleri skalad i bitar
  • 500 g potatis skalad i bitar
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad gräslök
  • Knot:

  • 600 g knotfilé fjällad med skinner kvar
  • salt och peppar
  • rapsolja till stekning

Gör så här

1
Gurka: Skär långa remsor av gurkorna med en skalare, ända in till kärnorna. Blanda med ättika och salt. Låt dra 30–40 minuter.
2
3
Citronyoghurt: Blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
4
5
Selleripuré: Koka selleri och potatis mjuka i saltat vatten i 15 minuter. Slå av vattnet, ånga av. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Pressa rotfrukterna med rotfruktspress ner i en bunke, vispa i mjölk och smör. Rör i gräslök, salt och peppar.
6
7
Knot: Salta och peppra fiskfiléerna. Stek dem en minut på varje sida i het stekpanna med lite rapsolja. Servera med tillbehören.

Kommentar:
Tips! Får du inte tag på knot kan du använda strömming.

Recept // Fler fiskrecept