Du behöver
- 300 g stekfläsk i skivor
- 0.5 msk smör
- margarin eller
- 500 g vitkål
- 1 tsk salt
- 1 dl lätt crème fraiche
- 2 msk gräslök finskuren
- flingsalt
Gör så här
1
1 Skär eller klipp svålen av fläskskivorna om så önskas. Lägg fläsket i stekpanna med lite varmt smör för att stekningen ska börja snabbare. Stek fläsket på båda sidor
2
i medelvarm panna tills det är genomstekt, 8–10 minuter. (Fläsket kan annars brynas lätt vid högre temperatur och efterstekas i lilla långpannan i ugnen i 175 grader 8–10 minuter).
3
4
2 Skär kålen i klyftor, lägg dem i en kastrull och häll på kokande vatten tills det står upp till hälften på kålen. Strö på salt och koka kålen knappt mjuk under lock, 6–8 minuter. Sila av vattnet väl.
5
6
3 Fördela kålklyftor och fläsk på tallrikar. Klicka creme fraiche på kålklyftorna, strö på gräslök och servera omedelbart med dillkokt potatis. Knäckebröd till.