Stekt fläsk med blomkålsstuvning

Du behöver 200 g stekfläsk i skivor 600 g blomkålsbuketter vatten salt 2 msk smör eller fläskflott 4 msk vetemjöl 8 dl mjölk salt ca...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g stekfläsk i skivor
  • 600 g blomkålsbuketter
  • vatten salt
  • 2 msk smör eller fläskflott
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • salt ca 1 tsk
  • 2 krm vitpeppar malen
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 dl slätpersilja strimlad

Gör så här

1
1 Klipp svålen av fläskskivorna och stek dem i drygt medelvarm panna till fin färg. Ta upp och håll varmt. Spara utsmält fläskflott som grund i stuvningen.

2

3
2 Koka blomkålsbuketterna lagom mjuka, cirka 5 minuter,

4
i sjudande saltat vatten. Låt rinna av.

5

6
3 Värm flott eller smör i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Koka upp under flitig omrörning, sänk värmen och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Rör ner persiljan och vänd i blomkålen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top