Du behöver
- 200 g stekfläsk i skivor
- 600 g blomkålsbuketter
- vatten salt
- 2 msk smör eller fläskflott
- 4 msk vetemjöl
- 8 dl mjölk
- salt ca 1 tsk
- 2 krm vitpeppar malen
- 0.5 tsk strösocker
- 0.5 dl slätpersilja strimlad
Gör så här
1
1 Klipp svålen av fläskskivorna och stek dem i drygt medelvarm panna till fin färg. Ta upp och håll varmt. Spara utsmält fläskflott som grund i stuvningen.
2
3
2 Koka blomkålsbuketterna lagom mjuka, cirka 5 minuter,
4
i sjudande saltat vatten. Låt rinna av.
5
6
3 Värm flott eller smör i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Koka upp under flitig omrörning, sänk värmen och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Rör ner persiljan och vänd i blomkålen.